“Ο Φωτογράφος, ο Αρχιτέκτονας και το Καλύβι του”: ημερίδα στο μουσείο Μπενάκη

Ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον και την προσέλευσή σας στα εγκαίνια της έκθεσης “Lucien Hervé | Το καλοκαίρι του κυρίου Le Corbusier” την προηγούμενη εβδομάδα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29/05, ενώ το Σάββατο 21/01 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιό της η ημερίδα με τίτλο “Ο Φωτογράφος, ο Αρχιτέκτονας και το Καλύβι του”στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς το Σάββατο 21.05.16, ώρα 10.00.

Δύο κύκλοι συζητήσεων θα αναζητήσουν, (1) τη σχέση φωτογραφίας και αρχιτεκτονικής, με αφετηρία το έργο του Lucien Hervé για τον Le Corbusier, (2) το αρχιτεκτονικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον του μικρού Cabanon, ως σχεδιαστικού προτύπου και ως αρχέτυπου κατοικίας.

Η ημερίδα οργανώνεται από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Le Corbusier, του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, της Ελβετικής Πρεσβείας, του Ελληνικού Docomomo και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier.

 

index

Leave a comment